nákupní košík
Email:  Heslo: 
registrace | zapomenuté heslo

Poradna – gynekologie


natural factors
Na Vaše dotazy odpovídá
MUDr. Dobrkovský

Vaše dotazy

-----------------------------------------

To pí Nováková 13. 4. 2018 09:16 Zdravím paní Evo. Jsem přesvědčen, že sázka na rhodiolu je optimální varianta pro udržení duševní rovnováhy u vás během vysazování medikace i po jejím ukončení. Užití 1 tbl ráno na lačno 1/2 hodiny před snídaní není ve vašem případě kontraindikováno, naopak. Doporučuji tedy rhodiolu už nyní kdykoli nasadit ve výše uvedeném užití a bez obav užívejte života. Není popsána situace, která by neumožňovala současné užtí rhodioly s antidepresivy. Nepsala jste o event. Perimenopauzálních stavech, nebo o stavu menstr. cyklu, ale chci zároveň ujistit, že kdybyste nějaký náš prostředek na přechodové obtíže potřebovala, můžete ho bez obav s rhodiolou kombinovat.

S přáním krásného jara zdraví Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Eva Nováková 12. 4. 2018 13:04 Dobrý den pane doktore,

mám dotaz ohledně Vašeho přípravku, konkrétně jde výtažek z rhodioly. Moje gynekoložka mi jej doporučila užívat, avšak já už přes rok užívám antidepresiva Escitil. Nyní už mám dávku sníženu jen na 5 mg a od července mám už úplně s léky přestat. K úplnosti informací dodávám, že jsem se léčila od února 2017 na panickou ataku. Dnes jsem již v pořádku, ale je mi 50 let a bojím se, co bude, až léky úplně vynechám. Mylím si, že rhodiola by mi mohla pomoct, ale nevím, zda je možné ji užívat současně s léky. Jiné léky neberu. Moc děkuji za odpověď

-----------------------------------------

to Martina 25. 3. 2018 08:45 Dobrý den.

Vzhledem k věku a základní medikaci Vaší dcerky nevidím v častějším krvácení problém, zejména když nepíšete, že by bylo silné a vyčerpávalo ji. Vzhledem ke krátkosti "cyklu" nejde zjevně o plnohodnotné cykly s ovulací, což je v tomto věku přirozené a běžné. Její řídící systém sex. hormonů teprve dozrává. Do této situace nyní zasahovat hormony bych viděl jako nešťastné, protože bychom narušovali přirozený vývoj. Snaha u dívenky 12,5 leté o pravidelný cyklus je zbytečná a křečovitá. Není žádný důvod v tomto věku ovlivňovat mladý organismus hormony.

Moje rada: nemá-li během krvácení dcerka bolesti či jiné problémy, a píšete, že nemá, tak bych zůstal bez léčby zcela. Přírodní preparáty neovlivní charakter sekrece sex. hormonů. Navíc dcerka nebude mít pro budoucnost pocit, že na vše musí brát nějaké tabletky. Zejména, když trvale bude muset léčit základní onemocnění. Pravidelný cyklus se může dostavit až i po 15 roce života a nejde o žádný problém. Jen sledovat, aby krvácení nebylo pro dcerku vyčerpávající.

Omlouvám se za opožděnou odpověď z důvodů ryze subjektivních.

Přeji hezké dny a zdravím Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Martina 21. 3. 2018 15:11 Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Moje dcera, které je nyní dvanáct a půl let, má krátký menstruační cyklus. Pohybuje se kolem 20 dní , někdy i 18 dní. Počítáno od prvního dne menstruace do začátku příští. První menstruaci dostala před rokem a čtvrt. Dcera také užívá Levetiracetam na epilepsii. Nyní je bez příznaků, měla pouze krátkodobé absence. Dětská gynekoložka chce dceři cyklus upravit hormonálně. Já bych raději nejprve preferovala pírodní léčbu. Myslíte si, že by byl některý z vašich produktů pro ni vhodný ? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem. M.

-----------------------------------------

to Gabi 1. 3. 2018 08:35 Dobrý den. Omlouvám se za odpověď až dnes, vrátil jsem se z dovolené a musel vše uvést k normálnímu chodu.

K dotazu: FEM+ můžete kombinovat s inositolem,není problém a chybu neuděláte. Základní váš problém jste ale sama popsala. Zbytečně zmatkujete. Otěhotnět na přání není snadné, a když se snažíte křečovitě a nanic jiného nemyslíte, nemusíte být úspěšná. To je známý vliv psyche ženy na reprodukční funkce. Proto se zklidněte, berte podpůrné prostředky, mějte pravidelný styk z lásky nejen oplodňovací. Neotěhotníte-li do 3 měsíců, navštivte svého gynekologa a proberte možnosti indukce-vyvolání ovulace. A nezapomeňte, že ve 37 letech jež nejste v koncepčním optimu. Snad jsem vás trochu uklidnil a vězte, že ještě existuje institut umělého oplodnění. Zdraví a mnoho štěstí v nadcházejícím jaru přeje Dobrkovský Odpov�� - Gabi (1. 3. 2018 14:42) Děkuji pěkně pane doktore, za Váš čas a Vaši odpověď.

-----------------------------------------

Gabi 27. 2. 2018 13:44 Dobrý den, pane Doktore, ráda bych požádala o radu. Je mi 37 a snažíme se otěhotnět, ale dle ovulačních testů se ovulace minulý měsíc nedostavila. Tento měsíc jsem v očekávání, ale zatím 14DC bez úspěchu. Menstruaci mám pravidelně. Pár měsíců beru "Chytré miminko Superfolin" a začala jsem pít Kontryhel a maliník. Narazila jsem na FEM+ a chtěla jsem se zeptat, zda můžu kombinovat s výše uvedeným. Otěhotnět se mi podařilo před 2 lety, ale bohužel měla jsem zamklý potrat v 11týdnu. Pak jsem si dali delší pauzu a já nyní zmatkuji, zda jsem to nenechala na příliš pozdě. Děkuji předem za Vaši radu, zda mohu FEM+ kombinovat se superfolinem, S přáním pěkného dne G.

-----------------------------------------

to Tereza 23. 7. 2017 20:19 Dobrý den.

Naše doporučené dávkování je:

1 kapsle 1x denně nejlépe před jídlem první 2 měsíce, dále 1 kapsle za den 2 týdny před očekávaným cyklem menstruace nebo dle doporučení  Vašeho lékaře.

Nevím, kdo Vám doporučil dávkování 6 kapslí denně, ale je to zcela mimo naše doporučení, proto vám nemohu doporučit jinou dávku, než je uvedeno výše.

Hezký zbytek neděle přeje Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Tereza 23. 7. 2017 10:10 Dobry den, mam na vas dotaz.. Nejsem si jista s davkovanim dong quai (angelica).. Ve slozeni je uvedeno:

Složení v 1 kapsli :

Dong Quai extrakt 4:1(Angelica sinensis) kořen ... 125 mg Dong Quai prášek (Angelica sinensis) prášek ........250 mg. 1 kapsle ma cca 500mg. Kdyz chci brat kazde 4 hodiny 500 mg dong quai, kolik kapsli si muzu vzit? Dekuji za odpoved.

-----------------------------------------

to Kateřina 4. 4. 2017 17:41 Dobrý den Kateřino.

Spojení FEM+ a pupalkového oleje se jeví jako velmi příznivé pro organismus a není žádná zpráva o negativních interakcích.

Užívejte tedy bez starostí a ku prospěchu.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

Kateřina 4. 4. 2017 09:52 Dobrý den užívám pupalku A jestli k tomu mohu uzivat FEM+ dekuji

-----------------------------------------

to Renáta 28. 2. 2017 14:19 Dobrý den Renáto. Díky za odpověď. Vlastně jste touto odpovědí potvrdila část mého vzkazu vám, že bolesti břicha, resp. v podbříšku jsou psychosomatického rázu. Viz vaše deprese. Dg. chron. zánětu čípku jen na základě cytologie, kde cytolog v mikroskopu vidí leukocyty a jimi změněné buňky není dg. klinického zánětu čípku. Takový nález je u vysokého procenta cytologií a přítomnost bílých krvinek v cytologickém stěru dokáže buňky často tak změnit, že nezkušený cytolog tyto změny již považuje za předrakovinné a teprve histologie- viz u vás bopsie, tj. mikroskopické vyšetření tkáně, nejen buněk vyvrátí podezření na předrakovinný stav a potvrdí dg. tzv. chron. zánětu čípku. Takovou situaci neovlivní antibiotika ani lokální léčba a dlouhodobá léčba pochvy poševními desinficienci naopak může poševní prostřední ještě více rozvrátit. proto mě praxe naučila, že v těchto případech jako je váš, i s občasnou kvasinkou- viz váš tvarohový výtok, je optimální ovlivnění poševního prostředí laktobacily. Laktobacily v pochvě normálně žijí a jsou zodpovědné za zdravou pochvu s kyselým pH. V případech opakujících se dysmikrobií nebo lehkých zánětů pochvy se mi naprosto skvěle, jedinečně osvědčily laktobacily právě naší firmy. Ty jsou jedinečné a výhoda je v tom, že je nepolykáte, ale zavádíte přímo do pochvy. U spolupracujících klientek jsem po tomto poučení byl v vždy úspěšný. Samozřejmě že bakterie střeva ovlivní mikroflóru v pochvě, už svou anatomickou blízkostí. Takže s tím se musí počítat, ale nesmí se jít zase do extrému s hygienou. Všechny tzv. intimní mycí prostředky poševní prostředí jen dále narušují, event. některou složkou mohou alergizovat kůže urogenitálu a obtíže typu svědění a dyskomfortu jsou na světě. Max. 2x denně hygiena jen vlažnou vodou. Nejhorší jsou vlhčené intimní ubrousky event. vlhčený toaletní papír. Nezapomínat i na nevhodné oblečení jak v létě, tak v zimě. Doporučuji tedy začít na noc zavádět do pochvy 1 tbl laktobacilu naší firmy- Multiacidophilus, vysadit čípky s jodem, jod není vlastní poševnímu prostředí a ústy jen dobrat preparáty posilující imunitu a toť vše. A do 2-3 týdnů budete bez stesků. Do pochvy zavádět optimálně 3 měsíce. Naše laktobacily jsou vhodné k polykání jako prevence při léčbě antibiotiky z jiných příčin- angina, stomatolog. výkony etc., zde preventivně chrání střevní mikroflóru před poškozením a uživatele před zažívacími obtížemi. Doufám, že všemu rozumíte. Mějte se fajn a Multiacidofily do vaší kabelky a na noční stolek. Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

to Renáta 23. 2. 2017 19:24 Dobrý den. K adekvátní odpovědi na vaše dotazy mi chybí mnoho zásadních informací, které jste mi nedala. Zkuste mi odpovědět na tyto dotazy: l, na základě čeho byla diagnoza chron. zánětu čípku stanovena, jaké máte konkrétně obtíže kromě zmíněných bolestí, kolik je vám let, kolikrát jste rodila a zda jste měla chirurgický výkon na čípku. Bolesti břicha při této dg. jsou spíše psychosomatické, bolesti střev tato dg. nezpůsobí. Užití antibiotik v léčbě této dg. nebývá často účinné. Obecně mohu doporučit preparáty na posílení imunity z našeho portfolia, např. L-Lysine a Imu Energit. Zdravím a těším se na odpovědi na mé dotazy. Dobrkovský Odpov�� - Renáta (28. 2. 2017 11:00) Dobrý den,

děkuji za odpověď. Diagnózu chron.zánětu mi stanovila doktorka výsledky cytologie, měla jsem na čípku vřídek, doporučila mi jen vylepšit poševní mikroflóru, obtíže žádné nemám, mívám jen občas tvarohové výtoky, během ovulace zbarvení výtoku je trochu odlišné. Paní doktorka mi dělala i biopsii, rakovinu vyloučila, ale napsala mi antibiotika, jak jsem již zmínila. Řekla mi, že antibiotika jsou pro případ, kdybych měla v těle něco nevyléčeného, co může ovlivňovat moji imunitu, že léčit hned zavádějícími čípky nevyřeší celý problém.

Ještě jsem nerodila, je mi 24.let a chirurgický zákrok jsem nepodstoupila.

Aktuálně mi paní doktorka nastolila 3-měsíční léčbu jódovými čípky, pak mám přijít na kontrolu. Od prosince od poslední návštěvy gynekologa jsem pak sama začala užívat sirup z extraktu z echinacei na posílení imunity, pak jsem si dala 2 a půl týdenní pauzu, teď beru tablety s echinaceou a tablety s laktobacily od Swissu.

Četla jsem, že střevní mikroflóra může ovlivnit i tu poševní a já měla vždy problémy se zažíváním, ale netrpěla jsem na nějaké nemoce. Do toho se pak ale přidala psychika, neobalený nervy, deprese, pak mi začaly tyto chronické záněty a zánět močových cest. Posilování imunity zabralo na záněty močových cest, už na ně vůbec netrpím, uvidíme, co ten čípek.

Krásný den přeji :)

-----------------------------------------

Renáta 23. 2. 2017 13:29 Dobrý den,

Trpím 3.rokem na chronický zánět děložního čípku. První antibiotika Doxybene mi spíše uškodili, měla jsem alergickou reakci, poté jsem brala Clotrimazol, ale zánět mi nezmizel a mám ho teď větší. Občas si stěžuju na bolesti břicha, střev. Může to mít za následek toho zánětu? Děkuji.

-----------------------------------------

to Hana 17. 2. 2017 13:19 Děkuji za otázku a omlouvám se za opožděnou odpověď. Otázek je mnoho, takže postupně.

Ve věku 45 let vámi popisovaná první porucha menses je nejspíše hormonálního původu, nejspíše jde o nedostatečnou transformaci endometria při hormonální dysbalanci, kde se projevuje relativní nedostatek gestagenu. Je nutné vyšetření sliznice děložní ultrazvukem. Léčba je v zásadě jediná: kyretáž. K potvrzení dg. hormonální dysbalance a vyloučení event. malignity sliznice děložní a k zástavě vlastního krvácení. Vzhledem k opakovaným trombózám je léčba hormony kontraindikovaná, tj. zcela nevhodná. Dále není na místě hledat přípravek na ředění krve, ale naopak pátrat po příčinách recidiv trombóz. Nemáte-li poruchu koagulační, je nutné pátrat po jiných příčinách, zejména nádorových. Z oblasti gynekologie jde o vyloučení malignity vaječníku. Je nutné i vyšetření pankreatu, nejlépe kompletní vyšetření internistou a zobrazovacími metodami, doplněnými event. i odběrem nádorových markerů. Astma ve vašem výčtu je zjevně diagnózou chronickou, nyní neakutní. Spojení astmatu se stresem je dávno známé. U vás však astma není nyní prioritní problém. Zjevně nyní diagnostika a léčba je v rukou lékařů, samoléčbu nedoporučuji. Zdravím a v případě dalších dotazů jsem k dispozici Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Hana 15. 2. 2017 16:28 Dobrý den pane doktore, prosím Vás o radu. Je mi 45 let a nyní poprvé mám problémy s dlouhou menstruací. Mám myom 7 cm. Vždy byla menstruace 4 dny, nyní 8 dnů silná, poté slabší týden a hned silnější 5 dnů a slabší. Čím prosím zastavit menstruaci? Další problém mám potřetí trombózu v lýtku, neví se příčina. Trombofilní stavy ani laidenskou mutaci nemám. Je nějaký přípravek na ředění krve, aby se trombóza neopakovala? A další věc astma, hlavně při zátěži fyzické a stresu. Děkuji Vám za rady, jaké přípravky jsou vhodné. Děkuji za Váš čas. Hana

-----------------------------------------

to Lenka 2. 5. 2016 19:21 Dobrý večer paní Lenko.

Jak jsem již psal, je dobré zjistit vaši aktuální hormonální situaci. Ta se ovšem bude dále vyvíjet a může samozřejmě kolísat. Ověření hormonálního stavu ultrazvukem opakovaně je velmi vhodné, přitom rychlé a levné. Máte-li pocit nějakého neklidu, FEM + Formula tbl samozřejmě zkuste, nemůžete se poškodit, spíše dojde k uklidnění možné rozkolísané psychosomatiky.

Přeji hezké dny a zdravím Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

to Lenka 21. 4. 2016 08:24 Dobrý den paní Lenko.

Děkuji za dotaz.

Nástup klimakteria ve 48 letech je u vaší generace neobvyklý. Typicky se přechod dostavuje mnohem později. U vás jde o nejranější poruchu tvorby hormonů, a to poruchu syntézy gestagenů - hormonů druhé poloviny cyklu. Tímto hormonem je třeba i ona Provera. I když v dalších cyklech "nepomohla", je potřeba se o sekreci hormonů přesvědčit a dále podle této sekrece postupovat. Nejvhodnější je změření sliznice děložní ultrazvukem a při výšce endometria nad 4 mm gestageny podat, třeba i opakovaně. Teprve tehdy, když při absenci menses, výšce sliznice opakovaně pod 4 mm a nástupu přechodových obtíží je přechod zjevný. A teprve v této době jsou vynikajícím prostředkem tbl MAXIKLIM a jako doplněk i přípravek s vápníkem, např. Tbl Vápník, hořčík 90 tbl - prevence osteoporozy.

Domluvte se tedy se svým lékařem na sledování stavu hladiny hormonů, dle toho podávání gestagenů a při nástupu typických přechodových obtíží požádejte a Maxi klim a vápník.

Srdečně zdravím a neváhejte s upřesňujícím dotazem.

Marek Dobrkovský Odpov�� - Lenka (2. 5. 2016 15:13) Dobrý den,

děkuji mnohokrát za informace. Domluvím s lékařem, jak doporučujete. Myslíte, že by k regulaci hormonů pomohl přípravek "FEM+ PMS FORMULA"? Děkuji a přeji krásný den. Lenka.

-----------------------------------------

Lenka 20. 4. 2016 14:03 Dobrý den,

je mi 48 let, vynechává mi menstruace, od lékaře předepsaná Provera pomohla jen na 2 měsíce, nemám žádné jiné klimakterické potíže. Jaký Panacea přípravek by byl vhodný? Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Lenka.

-----------------------------------------

to Tereza 2. 10. 2015 08:03 Dobrý den Terezo.

FEM + je doporučováno užívat mimo dny menses, tj. nyní když krvácíte přerušte a neberte po dobu krvácení.

Po 7 dnech opět nasaďte a berte 1 tbl denně mimo menses minimálně 3 měsíce.

Dále dle efektu na cyklus.

Zraví a hezké babí léto přeje Dobrkovský Odpov�� - Tereza (2. 10. 2015 15:42) Moc děkuji za informace.

Také přeji krásný zbytek "léta".

-----------------------------------------

Tereza 1. 10. 2015 13:21 Dobrý den,

uzivam přípravek FEM+PMS formula na upravení cyklu. Chtěla bych se zeptat,jak je to s vynecháním braní tablet během menstruace,když mi začala asi o 5 dní dříve?

Mám udělat pauzu až ode dne kdy mi podle přesného cyklu měla začít,nebo už teď?

Moc děkuji za odpověď.

-----------------------------------------

to Lucie 2. 6. 2015 18:37 Dobrý den, Lucie.

Svým složením navzájem FEM + s Macou netvoří riziko při společném užití.

Lze tedy užívat oboje v doporučených dávkách.

Zdravím a hezké dny přeji Dobrkovský

-----------------------------------------

Lucie 2. 6. 2015 14:55 Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu současně užívat Fem+ (ten mi doporučil gynekolog) a potravinový doplněk Maca? Jinak beru pravidelně Letrox 50, žádné jiné léky. Předem děkuji za odpověď.

-----------------------------------------

to Jana 9. 4. 2015 19:13 Milá Jano, jak jsem psal, berte 1 tbl denně, ale nespecifikoval jsem více, což se omlouvám. Berte tedy 1 tbl denně do začátku menses, ať již vyvolaných nebo spontánních, během menses neberte a po skončení menses zase nasaďte. Samozřejmě pokračujte v kys. listové, nebo můžete místo ní nasadit náš Baby vit, který berete do otěhotnění, pak celé těhotenství a i po celou dobu kojení.

Jak vidíte, s variantou že nebudete těhotná nepočítám. Dnes v době asistované reprodukce je optimismus na místě.

Zdravím a přeju krásné láskyplné jaro.

Dobrkovský

-----------------------------------------

Jana 9. 4. 2015 16:11 Moc děkuji za vaši odpověď, ještě prosím jak tedy brát Fem+PMS? Začít po skončení menstruace a jak tedy dlouho? a jak jej vysazovat a kdy znovu nasadit, když mám cykly tak dlouhé a nevím kdy další menstruace dorazí?

-----------------------------------------

to Jana 8. 4. 2015 21:30 Dobrý večer paní Jano.

Z vašich informací je možno dojít k závěrům a doporučením.

Váš nepravidelný prodloužený cyklus, který nyní navíc musí být spuštěn gestageny znamená, a nízká sliznice nyní na UZ to potvrzuje, že s velmi vysokou pravděpodobností neovulujete. V této době by hormon. profil jistě nebyl v normě.

Proto, chcete-li otěhotnět, je potřeba vyvolat ovulaci a to pomocí standartdní medikace Clostilbegytem. Jako doplnění této stimulace doporučuji pokračovat l tbl denně FEM+ formula od naší firmy a ještě začít užívat přípravek s inozitolem / př Inofolic a další/.

Zároveň doporučuji vyšetření štítné žlázy a u manžela spermiogram.

V čase i u spermiogramu může dojít ke změnám s vlivem na fertilitu.

Není třeba zoufat.

Jestliže se po několika měsících stimulace ovulace Clostilbegytem cyklus nestane spontánním a pravidelnějším / cca 6 měsíců /, je čas na úvahu o asistované reprodukci.

Věk 33 let je stále příznivý.

Určitě ale nevěšte hlavu, buďte pozitivní ve svém očekávání.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

Jana 8. 4. 2015 18:52 Dobrý večer, pane doktore. Můj dotaz se týká přípravku Fem+PMS Formula. Moje gynekoložka mi jej nabídla jako pomoc v mé situaci. Trochu pro představu: S manželem spolu máme přirozeně dvě děti (12 a 8 let), obě se podařily po cca 4 měsících snažení, nyní bychom rádi třetí. Snažíme se již 10 měsíců, ale zatím neúspěšně. Již před rok zobu kyselinu listovou, plus různé vitaminy. Mám velmi nepravidelné a dlouhé menstruačním cykly (40,36,48,62,39,42 dní - poslední samovolná menstruace byla v srpnu, všechny další až po vyvolávací injekci). Paní doktorka mi udělala horm. profil, který vyšel dobře. Jen poslední měsíce je děložní sliznice prý dost nízká. Nevím ani jestli ovuluji, nepoznám to na sobě a ani ovulační testy mi nikdy nevyšli pozitivně. Dnes jsem 38 DC a po další vyvolávací injekci :( Začínám být mírně zoufalá.. Paní doktroka mi doporučila Fem+PMS Formula, prý by mohl pomoci ke zlepšení délky cyklu.. Ale ani sestra mi nedokázala říct jak v mém případě tablety užívat, když netuším kdy menstruace vlastně dorazí. Mohu poprosit o radu vás? Mockrát děkuji a zdravím, Jana.. Odpov�� - Jana (8. 4. 2015 19:16) Ještě dodám že je mi 33 let a před 11 měsíci jsem vysadila po cca 7 letech antikoncepci.. Cykly jsem měla již za mlada nepravidelné, ale né zas až takto hodně jako nyní..

-----------------------------------------

to Lucie 27. 3. 2015 15:05 Milá Lucie,

rozumím vám dobře, že jste frustrovaná z dalších měsíčků, ale to je ten hlavní kámen úrazu. Nesmíte nyní žít od mesíčků k měsíčkům, zkuste se oprosit. Nevyhýbejte se oslavám, slavně bujaře a pak manžela svěďte, to dělá divy.

Od naší firmy je BabyVit, preparát s inozitolem zatím nemáme, ale paní majitelka na tom pracuje. Tedy v lékárně chtějte třeba Inofolic.

Držím palce a hlavně buďte v klidu. Otěhotněla jste jednou rychle, tak se to podaří i podruhé.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

Lucie 27. 3. 2015 11:48 Dobrý den pane doktore, vím že otěhotnět nejde na povel jen je frustrující když další měsíc dostanu menstruaci.

Porod syna začal o tři týdny dříve a v době kdy už jsem byla dostatečně otevřená se syn zastavil a sloužící pan doktor rozhodl o porodu císařem. Syn mel poporodní hodnoty 10 takže si to jen nejspíš rozmyslel a jen se mu nechtělo ven.

Mohu se jen zeptat ktery preparat s inozitolem z vaší nabídky to je?

Děkuji za odpověď.

-----------------------------------------

to Lucie 27. 3. 2015 07:59 Dobrý de,.

omlouvám se za zpoždění odpovědi. Vraceli jsme se z dovolené, takže.....

Co se týče vašeho dotazu, tak si dovolím tvrdit z vámi uvedeného, že jste byla a stále to platí v naprostém pořádku.

Psát a myslit si, že při prvním otěhotnění byly problémy, ale za 4 měsíce jste spontánně otěhotněla, je rouhání. Otěhotnět se nedá dle přání a na povel, otehotnění je vždy zázrak a to bychom měli být trošku pokorní.

Předchozí císařský řez nemá vliv na další otěhotnění, to by musel jeho průběh být zásadně abnormální, a to by vám v nemocnici bylo řečeno. Nic takového ale neuvádíte.

Jediný váš problém je, že jste hrrrr a myslíte si, mylně, že když teď chcete další těhotenství, tak musíte otěhotnět v prvním cyklu poté, co jste se rozhodla. Ale takhle to prostě nefunguje.

Já bych vám s vaší porodnickou anamnézou zatím ani Clostilbegyt nedával, doporučil bych vitaminy- prekoncepčně s kys. listovou - náš preparát BabyVit a preparát s inozitolem.

A teprve po roce neúspěšného snažení bych postoupil na vyšší úroveň léčby, aby nebyl jedináček.

Takže, když budete mít zbytečné nervy, sama si úspěšné otěhotnění oddalujete.

Proto přeji méně zbytečného stresu a hezké jaro/ to přináší mláďátka/.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

to Karolina 27. 3. 2015 07:47 Dobrý den,

omlouvám se za zdržení odpovědi, vraceli jsme se z dovolené......

Ne, nerozuměla jste mi správně, jak jsem psal, hodnoty jsou abnormální, ale zjištěné jen z jednoho odběru a navíc je vám pouze 42 let.

Můj pohled na obor je takový, abych z jednoho vyšetření v tomto věku mluvil o ovariálním selhávání. Navíc, i kdyby šlo opravdu o perimenopauzu, / i když věk tomu nenapovídá, ale vše je možné/, je to proces dlouhodobý a lze ho potvrdit v čase a ne jen z jednoho laboratorního vyšetření.

Prostě diagnozy nejsem zvyklý střílet od boku, toť vše.

Za 6 měsíců budete mít větší a lepší obraz o tom, co se odehrává.

Doporučení FEM+ trvá.

Přeji hezký den a klidné následující měsíce.

Dobrkovský

-----------------------------------------

Karolína 25. 3. 2015 10:54 Děkuji za odpověď.

Dnes jsem pro přetrvávající nové potíže navštívila svého gynekologa, zhodnotil hormonální profil v pozdější fázi cyklu, který jsem zde uváděla a to tak, že hodnoty jsou příliš vysoké, což jasně poukazuje na overiální selhávání s téměř nulovou možností otěhotnění - konstatoval, že období perimenopauzy skutečně začíná. Abych tedy správně chápala, byl jste jiného názoru, jak jste mi na tentýž hormonální profil 22.dne menstruačního cyklu napsal, že hormonální produkce je dostatečná?

Každopádně ještě jednou děkuji za Vámi doporučený produkt, objednám, byť by měl jen trochu zmírnit potíže.

Přeji hezký den, Karolína Š.

-----------------------------------------

Lucie 25. 3. 2015 09:03 Dobrý den,

Pane doktore potřebovala bych poradit a částečně i uklidnit. S manželem se snažíme o další mimi ale stále se nedař. Už při prvním pokusu jsme měli problemy ale po 4 měsících se zdzdařilo.

Menstruaci mám nepravidelnou, podle testů ovulace někdy ovulaci mám někdy ne. Od dr mám předepsaný clostylbekyt 3.-7. den cyklu, do toho beru calibrum baby plan. Ještě jsem si pořídila kontryhelovy čaj.

Je možné že tím že byl porod syna císařem že to má nějaký vliv na další těhu? Je mi 32,5 let nechci se smířit s tím že syn bude jedináček. Děkuji za odpověď

-----------------------------------------

To Karolina 21. 3. 2015 07:11 Dobre rano.

Moje dlouholete zkusenosti s Mirena. Nyni nove s Jaydess - oboje je onen nitridelozni hormonalni system, jsou zcela opecne od vasich znamych. Na rozdil od klasickych telisek bez hormonu zanety jsou extremne vyjimecne a spineni neni duvodem k vytazeni, ba naopak, vytazeni pri spineni je chyba, i kdyz se teto chyby rada kolegu dopousti.

Souhlasim ale, ze zavedeni systemu je jiz mirna invaze, proto doporucuji zacit tim jednodussim a to je aspon 3 mesicni kura uziti naseho preparatu Fem+Formula.

Drzte se a mejte se fajn

Zdravi Dobrkovsky

-----------------------------------------

Karolína 20. 3. 2015 22:33 Děkuji...

Myslím, že tuším, jak tělísko funguje, informace jsou dnes dobře přístupné. Vycházela jsem ze zkušeností vrstevnic, kterým muselo být vyňato zpět pro opakované záněty či problémy se špiněním.

Na Vámi doporučený preparát ráda podívám, příp. i objednám.

Z drobných radostí života se raduji, na smrtelnou postel se zatím necítím:))

Ještě jednou děkuji, s pozdravem Karolína Š.

-----------------------------------------

To Karolina 20. 3. 2015 18:46 Dobry den pani karolino.

Tak trochu jsem z vasich udaju tusil, ze budete mit vice diagnoz, nez jste zminila. To vse, co uvadite nyni vede spise k prekvapeni, ze xyklus vam dosud fungoval. Nesmite zapominat na dalsi zasadni vec a to je vyvoj v case. Nelze argumentovat proc to ci ono nyni kdyz dosud vse vylo co se cyklu tyce normalni. Proto muze k vykyvu dojit kdykoliv a hrozit se hodnoty jedne v lutealni fazi pri vsem ostatnim, to opravdu myslim, ze neni spravny pristup. Az si nechate udelat odber priste- proc ale? Co se tim resi?- budou hodnoty opet jine.

Co se tyce teliska, spravne nitrodelzni hormonalni system, tak zjevne vubec netusite na jakem principu funguje, protoze vami vyslovovane obavy jsou mylne. Je to system vyvynuty prave pro polymorfne i vazne nemocne zeny, ktere nechteji nebo nemohou mit odneti delohy a pritom chteji efektivne resit problemy s menstruaci.

Jinak bych doporucoval z nasich preparatu FEM+Formula nove slozeni, kde predpokladame upravu hormonalni dysbalance zarucene bez vedlejsich efektu.

Tolik asi jsem schopen na dalku a pri kratke znalosti vasi situace poradit.

A opet. S vasimi vsemi diagnozami bych kazdy vecer a rano byl optimista a radoval se z drobnych radosti zivota, ktere muzeme i jako ne zcela zdravi zazivat.

Srdecne Dobrkovsky

-----------------------------------------

To Karolina 20. 3. 2015 07:25 Dobry den.

Optimalni pro zhodnoceni situace vajecnikove produkce hormonu je samy pocatek cyklu. V pokrocile fazi cyklu jak bylo odebrano u vas negynekologem, lze konstatovat dostatecnou hormonalni produkci. Domnivam se, ze za nastalou nepravidelnost cyklu muze porucha funkce stitne zlazy, i kdyz laboratorne hodnoty stitnice mohou byt pri lecbe v norme. A prave porucha stitne zlazy muze byt autoimuni, je to velmi caste. A normalni sekrece sexualnich hormonu velmi uzce souvisi s produkci hormonu stitne zlazy - poruchy cyklu az po neplodnost. Zamerte se proto s vasim endokrinologem na kompenzaci funkce stitnice a pri trvani nepravidelnosti cyklu casem muzete odber sexualnich hormonu opakovat 3. Den cyklu, pak jsou hodnoty vypovidajici. Pokud rozumim, obtezuje vas nepravidelnost a intenzita cyklu. Zde je suverenni resene pri zachovani delohy zavedeni nitrodelozniho hormonalniho systemu jmenem Mirena. Tento system nema vliv na vasi poruchu srazeni krve a v case menses vyrazne zeslabi az vymizi zcela. To je jiste na seriozni zvazeni.

A konecne, v ledskem tele vse souvusi se vsim, takze vyrazna porucha funkce stitnice ovlivnuje mnoho dalsich organu vcetne sexualnich - to k vasi domnence o nesouviseni obtizi.

Reseni nepravidelnosti cyklu pri techto onemocnenich jiste neni jednoducha a kratkodoba zalezitost.

Preji pevne nervy a dobrou mysl. Zdravi Dobrkovsky Odpov�� - Karolína (20. 3. 2015 12:50) Ještě jednou zdravím

a velmi děkuji za včasnou odpověď. Můj předpoklad byl(bohužel tedy chybný), že naměřené hladiny hormonů v luteální fázi jsou mimo normu, některé tak právě označila lékařka, která mi rozbor poskytla. Již dříve jsem si 4.den cyklu nechávala nabrat FSH= 17. Rozumím všemu, co jste napsal, i vím, že vše souvisí se vším, jen je mi divné, proč tak najednou, když dříve i s horšími hodnotami autoprotilátek TPO a hormonu TSH, jsem měla cyklus v pořádku. U mne těch autoimunitiv je více, už asi 20let se objevují různě zvýšené či snížené ANA, ENA, ANF, dsDNA, p-ANCA, C3, C4 komplement, mám též vitiligo a geneticky ověřenou chrom.translokaci. Pokud by se tedy jednalo o hormonál dysbalanci, ráda bych řešila jiným způsobem, nežli tělískem (špatné vyzrávání enterocytů, dyspeptický střevní syndrom), abych se vyhla možnosti problémů s ním spojených. Mohl byste mi prosím ještě poradit alternativní léčbu, vhodný přípravek, který by alespoň z malé části suploval činnost hormonů, které tělísko produkuje? Děkuji, přeji krásný den, Karolína Š.

-----------------------------------------

Karolína 20. 3. 2015 00:43 Dobrý večer pane doktore,

prosím, pomohl byste mi z hodnot krevního odběru posoudit, zda se jedná o selhávání vaječníků-premenopauzu? Je mi 42let, mám hypotyreózu kompenzovanou Euthyroxem 50 (půl tbl.denně) a i jiné zdravotní obtíže, s gynekologickými by neměly souviset, jelikož jsou téměř celoživotní, avšak gynekologické pociťuji teprve pár posledních měsíců. O hormonální profil jsem požádala lékařku pracující v jiném oboru, neboť ženský lékař udělat nechtěl vzhledem k tomu, že tak jako tak nemohu býti léčena hormonálně (Leiden syndrom). Mé problémy se týkají silnější a nepravidelné menstruace - kratší cykly střídající se s dlouhými, nyní skoro 40dní. Odběr krve proběhl 22.den cyklu s těmito výsledky: LH-46.0 IU/l, FSH 37.2 IU/l, Estradiol 0.29 nmol/l, Progesteron 2.1 nmol/l, Prolaktin 34.9 ug/l, Testosteron 2.62 nmol/l. Vyšší byl též kortizol (ranní odběr), a to 702 nmol/l, jinak nižší C3 a C4 komplement (u mne zřejmě systémové autoimunitní onemocnění, doposud blíže nespecifikované). Děkuji mockrát za odpověď. Přeji vše dobré...

-----------------------------------------

to Veronika 18. 3. 2015 16:57 Dobrý den paní Veroniko.

Při snaze o otěhotnění je vitaminoterapie výborným doplňkem stravy. Mám mnohaleté skvělé zkušenosti s naším preparátem Babyvit, který má navíc tu výhodu, že jej můžete brát jak v době snahy o početí, tak celé těhotenství i kojení, kdy potřeba vitaminů je ještě větší.

V době snahy o početí manžel s úspěchem může užívat náš preparát Vitamin E, který zlepšuje kvalitu spermií.

Důležitým doplňkem pro vás jsou přípravky s inositolem, který pozitivně působí na možnou skrytou rezistenci inzulinu.

A výborné je, když vybaveni těmito preparáty odjedete na vysněnou dovolenou a budete si ji plně užívat bez ustavičného myšlení na početí.

A při tom užívání si se nebojte trošky alkoholu, protože uvolněná mysl činí zázraky. Mohu doložit.

Mnoho radosti při naplňpvání mateřského poslání přeje Dobrkovský

-----------------------------------------

veronika 18. 3. 2015 10:07 Dobry den pane doktore, chtela bych vas pozadat o radu. Je mi 34 let a snazime s partnerem rok a pul o miminko. Chtela bych vas pozadat,jestli exestuji nejake vitaminy pro me i partnera. Dekuji za odpoved

-----------------------------------------

to Jana 6. 3. 2015 07:51 Tak nějak jsem to z vaší formulace "celková hysterektomie " chápal. ale ve 40 letech odstranění vaječníků právě pro vliv na kosti se dnes už nedělá.

U vás tedy platí vše, co jsme si včera řekli.

Přeji krásné dny a životní optimismus.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

to Jana 5. 3. 2015 19:55 Dobrý večer.

Ve vašem věku se nedostatek estrogenů projeví přirozeně i následkem možné předchozí operace. Vaše údaje jsou nepřesné, protože odstranění dělohy nemá vliv, děloha hormony netvoří, ty jsou tvořeny ve vaječnících. Jestli vám odstranili ve věku 40 let i ovaria jste neuvedla, ale jak konstatuji, v 55 letech se nedostatek hormonů projeví tak či tak.

Vaše volba na MaxiKlim je optimální, začněte s

1 tbl ráno a 1 tbl večer a bude-li stav stabilní, nebudete-li obtěžována výraznými návaly či nespavostí, časem můžete snížit na 1 tbl denně.

Jak píši v jiných odpovědích, s MaxiKlimem mám letité a vynikající zkušenosti, mohu jen doporučit.

Jde o rostlinné preparáty nemající vliv na migrénu ani nemá nežádoucí reakce s další možnou léčbou.

Péče o kosti je nutná, nezapomínejte i na dostatek tělesné aktivity. Vápník můžete nejen v tbl, ale i přirozeně v mléčných výrobcích.

Štíhlé ženy musí na ztrátu kostní hmoty dbát více než ženy silné.

Přeji hezké předjarní dny a zdravím Dobrkovský

Odpov�� - Jana (5. 3. 2015 21:51) Dobrý večer a omlouvám se za nepřesnou informaci, ale během 3 operací mi bylo odstraněno vše, tzn. vaječníky, vejcovody i děloha. O část pravého vaječníku jsem přišla už ve 25 letech.

Naštěstí se mi i přes problémy podařilo porodit 2 zdravé dcery. Jinak jsem začala cvičit pilates a snažím se chodit

do 6 poschodí po svých. Ztrátu kostní hmoty mě samozřejmě lékaři také zjistili, takže mléčné výrobky patří do mého jídelníčku.

Ještě jednou děkuji za odpověď a přeji hezké dny Jana

-----------------------------------------

Jana 5. 3. 2015 13:38 Dobrý den,

od svých 40. let jsem po celkové hysterektomii. Jelikož jsem migrenička, dlouho trvalo, než jsme s paní doktorkou našly hormonální náhradu - implantát Riselle. Dnes je mi 55 let, implantát se už nedováží , tak jsem dostala Estrofem 1 mg. Ten mi ale moc nevyhovoval, tak jsem se rozhodla, že udělám konec chemii

a začala jsem ho postupně vysazovat. Teď budu druhý měsíc bez hormonů a koupila jsem si Maxi klim.

Myslíte si, že by mi mohl nahradit chemické hormony? Neměla jsem

zatím žádné těžké projevy, jsem občas unavená, bolí mě svaly apod., ale koho ne? Jím zdravě, jsem štíhlá, na kosti beru Caltrate Plus a na tlak Prestarium neo combi, tlak mám vyšší od hysterektomie.

Hezký den a děkuji za odpověď

-----------------------------------------

to Lada 4. 3. 2015 16:49 Dobrý den.

Samozřejmě máte pravdu, že život ve 38 letech nekončí, ba právě naopak.

Z toho, co medicinsky sdělujete plyne, že stále nemáte plně kompenzovanou poruchu štítné žlázy. S touto poruchou souvisí jak poruchy nálad, tak i porucha spánku a samozřejmě i porucha menstruačního cyklu. Čekat, že se situace upraví sama je možné, ale zjevně u vás to nefunguje.

Proto bych nečekal a šel opět na kontrolu se štítnou žlázou a eventuelně i k jinému endokrinologovi, pokud byste měla dojem, že váš stávající nemá dost trpělivosti a snahy. Je dobrý pohled na problém z více stran.

Co se týče pomoci naší, neuděláte chybu, spíše naopak, když začnete s příjmem rostlinných estrogenů - naše firma nabízí Maxiklim, a to v dávce 1-0-1 denně. Tyto rostlinné estrogeny sekreci ovarií netlumí a mohou ve stávající situaci jen pomoci, Zkušenosti s tímto preparátem mám dlouhodobé a vynikající.

Jde ovšem o běh na dlouhou trať.

Dále doporučuji extrakt z třezalky na poruchu spánku.

O dostatku pohybu a zdravého způsobu života se sama zmiňujete.

Jste-li kuřačka, musíte hned přestat kouřit.

Přeji optimismus do dalších dnů.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

Lada 4. 3. 2015 11:49 Dobrý den, je mi 38 trpím návaly,nespim, jsem často unavená, výbušná. Mám problém ze štitnou žlázou, beru 75 euthyrox. Měla jsem i 100. Beru 1tb.hořčíku. Menstruaci mám tak 3x do roka. Létaři mi říkají,že jsem mladá, že se to upraví kupovali jsem si i vitaminy na menopazu.Ale myslím si,že tohle problém nevyřeší. Ráda sportuji mám 2 děti pro které chci být na 100% vitální. Myslím si,že 40 rokem život nekončí. Děkuji za odpověď. Přeji hezky den Lada

-----------------------------------------

to Zdena 24. 2. 2015 07:54 Zdravím.

O vzorek zkuste požádat Vašeho gynekologa, jinak jistě získáte v lékárně.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

to Zdena 21. 2. 2015 12:12 Dobrý den.

Jestliže nemůžete soju, zkuste doporučovanou třezalku s pupalkou. Mají velmi zklidňující efekt a jsou velmi dobře snášené.

Jinak i v 65 letech můžete mít tyto obtíže vámi popisované, ale již bych se snažil je řešit jinak, než hormonálně. Ostatní orgány s estrogendependentní jsou vystaveny riziku.

Navíc čas pracuje a obtíže nebudou až na věky.

Chci říci, nebuďte zoufalá ale optimistka.

Hezké dny přeje Dobrkovský

Odpov�� - Zdena (23. 2. 2015 17:25) Velice děkuji, intenzívně hledám alternativu hormonů, navíc jsem alergik. Možná zkusím MENOFEM, kterým jsem kdysi začínala před hormonální léčbou ? A když to nepůjde zkusím MINAPENT BALANCE ? Přípravků je hodně, škoda, že nelze získat jen vzorek ?

-----------------------------------------

to Zdena 20. 2. 2015 14:23 Dobrý den.

Bohužel neuvádíte důvod léčby Estrofemem, ale při dávce l mg ob den šlo nejspíše o ob tíže kolem přechodu- tzv. perimenopausa.

Je-li tomu tak, tak nasaďte z nabídky naší firmy Maxiklim tbl l ráno a l tbl večer a můžete kombinovat s extraktem z třezalky. S maxiklimem mám skrze své klientky 12ti leté zkušenosti, ty nejlepší zkušenosti a musím jen doporučit. Kombinaxe s třezalkou nebo pupalkou/ oboje v nabídce naší firmy je možná. Začal bych ale samotným Maxiklimem, abyste se přesvědčila, že je zcela bez vedlejších efektů a poté můžete zkusit ony uvedené kombinace. Maxiklim dobře funguje u žen v perimenopauze ale i u žen mladých při náhlé ztrátě ženských hormonů, ať již z jakékoliv příčiny.

Přeji hezké dny a zdravím Dobrkovský Odpov�� - Zdena (21. 2. 2015 11:02) Omlouvám, zapomněla jsem poděkovat za odpověď a radu, ale bohužel doporučený přípravek nemohu, nesnáším SÓJU.

-----------------------------------------

Zdena 20. 2. 2015 09:42 Zdravím, potřebuji , po mnoha letech, vysadit hormonální léčbu ESTROFEM 1 mg ob den, pokoušela jsem se opakovaně, ale neúspěšně. Zkusila jsem FYTOFEM , po kterém nauzea, pocit plnosti, bolesti břicha, nadýmání, navíc jsem alergik, takže vždy je to sázka do loterie.Poradíte mi něco, BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ ? Děkuji !§

-----------------------------------------

to Markéta 9. 2. 2015 15:47 Dobrý den Markéto,

v případě zánětlivého onemocnění, a to je i zánět dolních dýchacích cest, naopak enzymy pomáhají organismu v boji se zánětem a urychlují tím dobu nemoci a zrychlují úzdravu. Jsou tedy megaenzymy plně doporučené.

S přáním brzkého uzdravení zdraví Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Markéta 9. 2. 2015 13:02 Dobrý den,

je možné užívat Megaenzymy při zahlenění a onemocnění dolních cest dýchacích?Může se stát,že se stav zhorší??Děkuji za odpověď.M.

-----------------------------------------

to Marlen 20. 1. 2015 06:45 Dobrý den.

Omlouvám se za malé zdrežení v odpovědi, ale jsem na dovolené a internet zde není ideálně spolehlivý. Děkuji za pochopení.

K otázce: U léku Nebilet není uvedena kontraindikace ke společnému užití spolu s výtažkem z třezalky. Můžete tedy Extrakt z třezalky tečkované začít užívat a dále sledovat svůj stav tak, jak jste byla poučena svým lékařem. Jde o vhodné doplnění ovlivnění vašich obtíží přírodním preparátem.

Zdravím Dr Dobrkovský

-----------------------------------------

Marlen 18. 1. 2015 21:38 Chtěla bych se informovat zda-li lze užívatn

extrakt z třezalky když užívám lék Nebilet

-----------------------------------------

to Anna 19. 11. 2014 15:27 Dobrý den.

U vás jde nejspíše o nadměrnou produkci anrogenních hormonů, nebo prekursorů.

Antikoncepci jste vysadila proč? Chcete otěhotnět?

Jestliže těhotenství nechcete, je proti akne nejúčinnější antikoncepce s výrazným antiandrogenním účinkem.

Nechcete-li antikoncepci brát, fytoestrogeny situaci nezhorší, zkuste i megaenzymy pro jejich úřinek v pokožce.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

Anna 19. 11. 2014 13:26 Dobrý den,

je mi 29 let a po 15ti letech jsem vysadila hormonální antikoncepci a začaly mi opět vážné problémy s akné. Vyzkoušeli jsme už vše a poslední možnou variantou jsou tablety s fytoestrogenem, který by mi mohl mou hormonální nerovnováho vyrovnat. Myslíte, že by léčba, která je účinná u menopauzy, byla účinná i u mého problému?

-----------------------------------------

to Petra 23. 10. 2014 17:35 Vážená paní Petro, právě jsem se vrátil z ............

Tak jak jste byla informována můžete užívat. Jen bych doporučil, máte-li výpadové jevy výrazné, začněte Maxiklim 2 tbl, a to 1 tbl ráno a jednu před spaním, takto užívejte alespoň 1 měsíc a pak dle konkrétního stavu můžete dávku upravit.

Nemusíte se obávat žádných interakcí.

Dle mých zkušeností s těmito preparáty za 11 let k žádné interakci ani mezi potravními doplňky ani vůči lékům nedošlo.

S pozdravem DrDobrkovský

-----------------------------------------

Panacea Praha s.r.o. 15. 10. 2014 12:20 Vážená paní Petro,

pan doktor bude přítomen až po 23.10., ale rádi bychom Vám zodpověděli na Váš dotaz. Preparáty lze užívat současně – nejsou známé žádné kontraindikace. Pokud preparáty budete užívat současně, nesníží se jejich účinek, ale pro nejlepší vstřebání bychom Vám doporučili následné užívání: LG Cleanse a PS IQ Memory ráno po snídani (nebo případně po obědě, pokud nesnídáte). Zdravé oči – Eye Factors formula užívejte až po večeři (přes noc si oči odpočinou a budou mít čas na regeneraci). Maxi Klim – užívejte ráno se snídaní, anebo pokud jej budete užívat 2x denně, tak ráno a večer společně s dalšími preparáty. Pokud budete mít jakékoliv další dotazy, neváhejte se na nás obrátit, rádi Vám pomůžeme. Děkujeme za Váš zájem. Vaše Panacea Praha

-----------------------------------------

Petra 12. 10. 2014 12:44 Dobrý de, chtěla bych se zeptat, jestli lze nabízené přípravky brát současně. Jedná se mi o Eye factors formula, Maxi klim, LG cleanse formula a IQ Memory. Nebo doporučujete užívat jen jeden doplněk? Měl by v tom případě mezi užíváním jednotlivých doplňků být nějaký časový odstup?děkuji,P

-----------------------------------------

To Daniel 4. 10. 2014 19:47 Dobrá den. Lék Esentiale Forte má podporovat funkci jater ať při existujícím onemocnění tak i při rekonvalescenci. Protože játra zpracovávají i proteiny, měl byste si prostudovat příbalový leták od potravního doplňku, který berete. Není-li uvedeno, že nesmíte, můžete brát oboje a při následující kontrole jaterních testů upozorněte svého lékaře, že proteinový preparát berete. Jestliže se totiž jaterní funkce po léčbě nezlepší, pak proteinový preparát vysaďte a zase vyčkejte do další kontroly jaterních testů.

Doufám, že jste vše správně pochopil.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

DANIEL 4. 10. 2014 11:30 dobry den,ctel bych se zeptat,jestli je mozne uzivat,proteinove pripravky,ktere take obsahuji aminokiseliny a zaroven lek essentiale forte N.Pred par tydny jsem byl na krvi a dr.my je predepsal kuli jatrum.dekuji za odpoved.

-----------------------------------------

To Misa 24. 9. 2014 17:53 To Misa. Dobrý den.

obracíte se na gynekologa, ale protože máme taky pejska tak chápu, že jste z jeho nemoci nešťastná a hledáte pomoc , kde se jen dá.

Z našeho portfolia bych doporučoval zkusit Lecitin 1200 mg a Megaenzymy 90 tbl. Pejskovi dáte čistě přírodní pomoc.

Zdravím a přeji úspěch DrDobrkovský

-----------------------------------------

misa 23. 9. 2014 20:39 dobry den, mam nemocneho pejska s jatrama, uz ji i sezloutly oci,dasne a vnitrk usi, myslite ze by osropestrec mohl trochu pomoci dekuji

-----------------------------------------

to Martina. 20. 6. 2014 09:42 Dobrý den Martino, díky za dotaz.

Fem+ formula obsahuje výtažek 4 bylin, a ani u jedné není jako efekt uváděno snížení hladiny prolaktinu. Děhel čínský je však prokázaný významný imunomodulátor, mluví se o něm jako o ženském žen-šenu. FEM + tedy nemá prokazatelný vliv na snížení prolaktinu, jako preparát při snaze o graviditu může být užíván, ale jen do průkazu gravidity, poté již užití není doporučováno.

Zvýšené hladiny prolaktinu sníží preparáty klasické medicíny, které předepíše gynekolog nebo endokrinolog za současného sledování hladin prolaktinu. Je zároveň nutné vyloučit nádor podvěsku mozkového, nereaguje-li hladina prolaktinu na léčbu.

Obecně lze ale konstatovat, že věk 40 let není pro otěhotnění zdaleka optimální a proto i příčinná léčba vedoucí k otěhotnění je jen velmi omezeně účinná. Včetně umělého oplodnění.

Toto vše ale neberte jako zrazování od Vašich snah, včetně užití FEM + formula.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

Martina 20. 6. 2014 06:58 Může mít výrobek FEM+ vliv na prolaktin a jeho hladinu v těle (snaha o otěhotnění) a mpže mít vliv i na jiné funkce (imunita atd.). Doporučil by jste tento preparát ženě ve 40 letech ?

-----------------------------------------

Dobrý den Miroslavo. 29. 5. 2014 08:27 odpovídám až nyní dle anonce o návratu z dovolené.

Polycystická ovaria s anovulací jsou příznaky tzv. PCO syndromu, jehož příčina je nejasná, výskyt poměrně častý a léčení svízelné.

Chcete-li primárně užívat biopreparáty je optimální kombinace nosifolu s kys. listovou preparát Inofolic. Inositol však berete, jde jen o doplnění kys. listové. Ta však ovulaci nezajistí, je to doplněk. Hlavní je inositol, který pozitivně působí na u PCO sy častou inzulinovou rezistenci. Užití nejméně 3 měsíce. K zajištění ovulace, chcete-li mominko ale utrogestan nestačí, potřebujete léky na tzv. indukci ovulace, tj. vyvolání ovulace.

Přeji hezké dny a úspěch ve snažení. Hlavní je pozivivně naladěná mysl.

Marek Dobrkovský

-----------------------------------------

Miroslava 15. 5. 2014 10:13 Dobrý den,

mám vaječníky polycystického vzhledu, chybí ovulace a menstruace. Byl mi předepsán utrogestan. Chtěla bych problém řešit nejprve přírodní cestou. Před třemi měsíci jsem se začli snažit o dítě, je mi 30 let. Můžete mi prosím poradit jaké bylinky brát. Piju nosifol a beru kotvičník a macu, partner taktéž macu.

-----------------------------------------

Panacea Praha s.r.o. 13. 5. 2014 13:10 Vážení zákazníci,

Od 13.5 do 29.5 nebude MUDr. Dobrkovský přítomen. Na Vaše dotazy odpoví po 29.5. Děkujeme za pochopení. Vaše Panacea Praha.

-----------------------------------------

to Karla 15. 2. 2014 08:46 Dobrý den.

Váš dotaz či již laické stanovení dg. mykózy je typickým příkladem zcela pro gynekologa nedostatečné situace. Nesdělila jste mi, jestli dívka menstruuje a jak pravidelně, kolik váží, jaké má hygienické návyky a jestli už má přítele. Neměla by mít samozřejmě styk, ale peting je možný. Jestliže nic z toho nevím, nemohu odpovědět konkrétně k této dívce, Navíc jste vůbec nezmínila příznaky, pro které hned mluvíte o mykoze. Prostě dotaz je jen k teoretickému zodpovězení. V ambulanci bych se na vše uvedené vyptal a dle toho by byla stanovená dg. a pomoc.

Odpovědí je tedy obecné doporučení na vaginální aplikaci Multi acidophilu z naší nabídky, a to denně před spaním, vyjma menses, a to celé balení 30 tbl. Multi acidophilus totiž normalizuje poševní prostředí.

Po této kůře se mi ozvěte.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

karla 14. 2. 2014 23:19 Dobrý den, je možné, aby dívka ve 14 letech chytla vaginákní mykózu? Nebo něco takového? A jestli ano, jak potom postupovat? Děkuji předem za odpověď.

-----------------------------------------

to Victoria 4. 2. 2014 15:24 Dobrý den. Díky za dotaz.

Mohu-li radit, tak především se radostně a z lásky snažit o další početí. Nebýt v křeči a v negativním očekávání, protože už doma jedno miminko máte, tak není na místě stress a opětovné negativní očekávání. Jak sama píšete, mohlo jít u vás o psychogenní příčinu před IVF. Je známo, že křečovitá touha po dítěti možnost otěhotnění spíše komplikuje. Takže bez stressu a nedávat si žádný časový limit. Neposlouchat negativní povídačky kamarádek ...

U nepravidelného cyklu může být ovulace též zcela nepravidelně a testy nejsou zcela přesné. A opět, nezneklidňovat se: zase nemám ovulaci. Místo toho se podívejte do kočárku......

Jako doplňky lze užít Fem + a Rhodiola extrakt z naší produkce Panacea, a doporučil bych i Inositol, zatím není v naší nabídce, takže konkurence. Vše dle doporučených dávek.

Jakmile zjistíte graviditu, výše uvedené přestanete užívat a přejdete na Baby vit a RxOmega-3 Factors.

Ale hlavně: milovat se z lásky a děťátko přijde samo.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

Viktorie 4. 2. 2014 13:22 Dobrý den, pane doktore, ráda bych požádala o radu .... chtěli bychom se pokusit o další miminko přirozenou cestou. (První dítě po IVF ovšem bez vyložených zdravotních problémů - prostě se nedařilo přirozeně) Mám však po porodu a kojení (ukončeno před 6 měsíci) stále velmi nepravidelný cyklus. Navíc mám dojem, že u mě nedochází k ovulaci (všechny ovulační testy jsou negativní). Mohl by mi v tomto případě pomoci přípravek FEM+ ? Doporučujete ještě podpořit i jiným přípravkem? Děkuji předem za odpověď

-----------------------------------------

zuza 26. 1. 2014 14:40 Moc dekuji za informaci.

-----------------------------------------

to Zuza doplněk 26. 1. 2014 14:32 Ještě jednou zdravím.

Jestli vás vyděsilo upozornění, že u Fem + je uvedeno, že nemají užívat těhotné, nemusíte se obávat. Je to uvedeno jako obecné upozornění, že preparát nebyl zkoušen na populaci těhotných, tak jako není na těhotných zkoušena většina nových léků. Proto je uvedeno toto varování.

Navíc ale obsažené byliny ve Fem + nejsou primárně ani plod poškozující ani vedoucí k potratu.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

to Zuza 26. 1. 2014 14:14 Dobrý den.

Z otázky není jasné, jestli se zároveň snažíte o graviditu, nebo by šlo o otěhotnění náhodné.

Jestli se snažíte o graviditu, berte zároveň Folic acid l mg a Fem + vysaďte v případě, že v očekávaném čase nedostanete menses. Proveďte si TT, bude-li negativní, pokračujte v užívání.

Jestliže se ale snažíte o graviditu intenzivně, je na místě jiná léčba. Jestliže by otěhotnění bylo náhodné, vysadíte FEM + při pozitivitě TT a účinku na plod se nemusíte bát. Nasadítě Flic acid a RxOmega - 3 factors.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

zuza 25. 1. 2014 14:51 Dobry den. Doktor mi doporucil pripravek fem+ na upravu mennstruace. Chci se zeptat jestli nevadi kdyz otehotnim a nebudu jeste o tom vedet a budu brat jrste pripravek. Neublizi to plodu? Dekuji

-----------------------------------------

to George 8. 1. 2014 18:15 Dobrý den , děkuji za dotaz. Je ovšem mírně úsměvné, že ho pokládáte na stránkách GYNEKOLOGICKÉ poradny. Protože je však organismus komplexní entita, podobné obtíže mají i ženy, ptají se a tudíž i gynekolog musím odpovídat....

V portfoliu firmy je několik preparátů, které mám vyzkoušené ve vlastní rodině a lze je tedy doporučit.

Jde především o preparát

- Glukosamin-chondroitin sulfát 900 mg l kapsle denně na 2 měsíce a poté po pauze 4 měsíce opět dvouměsiční kůra

- Megaenzymy jako podpora normálního metabolismu pojivových tkání - l tbl 30 minut před jídlem 3x denně a poté do spotřeby balení l tbl před jídlem ráno a večer

- jako podpora metabolismu kostí a osteosyntezy působí Vápník a hořčík s vitaminem D s doplňkem manganu, draslíku a zinku, užívá se l tableta denně při jídle.

Jistě nepřestávejte být tělesně aktivní, ale doporučuji klouby nepřetěžovat.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

George 8. 1. 2014 17:27 Zdravím chtěl bych poradit jaký vyzkoušený lék nebo vitamímy používat při bolestech kloubu.ale všech. Je mi 41let aktivně jsem sportoval i dnes chodím do posilovny avšak jen kvuli kondici žádné váhy a mám pořád bolesti kloubu je to hodně nepříjemné,ale bez sportu nemužu bejt co bych měl užívat aby se bolest zmírnila děkuji za odpověd.

-----------------------------------------

to Nikola 3. 1. 2014 15:07 Dobrý den.

z Vaší otázky plyne, že jste již v péči odborníka kožního lékaře. Faktem ale také je, že kožní problémy jsou zdlouhavé, často se nezná jejich příčina, či je příčin více, a s tím souvisí obtížnost řešení. a řešení nikdy není okamžité.

K problému: základem je ničím dalším kůži nedráždit tj. nealergizovat. Proto bych doporučil lokálně nyní vše vysadit, tím myslím léčbu a hlavně všechny kosmetické přípravky. Pouze a max. 2 x denně omýt v rámci hygieny obličej vlažnou vodou a nasadit minimálně na 1 měsíc prostředky přírodní podporující přirozenou regeneraci kůže - to jsou z našeho portfolia přípravky Pupalka dvouletá 500 mg 1 kapsle denně a Vitamin E 400 I.U. 1 kapsle á 3 dny. U vit E je předpokladem, že nejste chronicky nemocná se srdcem, máte normální krvetvormu a nejste těhotná, či kojící.

Bude vhodné se následně ozvat a popsat reakce kůže na doporučené.

Zdraví Dobrkovský

-----------------------------------------

Nikola 3. 1. 2014 13:18 Dobry den , na obličeji se mi objevila periorální dermatitida. Chodím s tím k lékaři, který mi doporučil mast protopic, avene cicalfate a dalacin. Vše uživám, ale zatím nic moc výsledek. Prosím o radu jaký vitaminový doplněk by byl vhodný. Děkují

-----------------------------------------

to Alena 6. 12. 2013 09:50 Dobrý den.

Problém s padáním vlasů je časný a přitom velmi frustrující, protože ani oficiální medicína ani přírodní prostředky nezabírají tak rychle a efektivně jak by žena očekávala. Ve vašem případě jde navíc o ložiskovou alopecii, se kterou si kožař neví rady.

Vždy se začíná od nejjednoduššího, začněte užívat Maxiklim l tbl ráno a l tbl večer, minimálně na 3 měsíce a zároveň l tbl Pangamin denně - jde o vitaminy skupiny D vč. kys. pantothenové.

Při zlepšení pokračujte, jinak se za 3 měsíce ozvěte.

Zdravím Dobrkovský

-----------------------------------------

alena 4. 12. 2013 15:52 dobry den jiz 4mesice mi hodne padaji vlasy tvori se mi lysa mista po cele hlave kozarka mi rekla ze v mem veku je to normalni 54let mam z toho jiz deprese a jsem nestastna muzete mi poradit jake prirodni vytaminy mam pouzivat nebo jinou radu. dekuji vam

Veškerá práva vyhrazena. Žádná část těchto stránek nesmí být kopírována či jinak reprodukována, a to ani ve zkrácené či upravené podobě, bez předchozího souhlasu společnosti PANACEA PRAHA s.r.o.

© 2009 Panacea Praha s.r.o.   |   Partneři